Cum putem găsi, pe internet, un loc de muncă în Germania?

august, 2012

Târgurile forţelor de muncă au loc toamna, în marile oraşe germane

Vă prezentăm în continuare câteva link-uri utile pentru cei care îşi caută de lucru în Germania. Fiecare dintre dvs. poate să adauge însă şi alte link-uri, în cadrul comentariilor la text. Ideea acestui centralizator a pornit de la solicitările cititorilor noştri, care doresc să muncească în Germania.

Pentru a putea găsi un loc de muncă direct la angajator (fără a mai plăti sume mari de bani intermediarilor, despre care nu ştim cât de serioşi sunt), trebuie să cunoaşteţi limba germană. În cazul unora dintre locurile de muncă este suficientă şi engleza, ştiută foarte bine.

Primim încontinuu pe email mesaje cu întrebarea: cum să-mi găsesc un loc de muncă în Germania? În disperarea lor, oamenii ne explică situaţia lor familială şi cea profesională în amănunţime, întrebându-ne ce şanse au să se angajeze în Germania. Cititorii noştri ne mai întreabă dacă vor reuşi sau nu să se angajeze în Germania şi dacă se vor putea adapta în această ţară, atât ei, cât şi copiii lor. La astfel de întrebări nu putem oferi un răspuns standard, deoarece situaţia fiecărui om este diferită.

Pe de altă parte, fiecare român trebuie să ţină seama de faptul că, venind aici fără a stăpâni bine limba germană, poate fi exploatat ori se pot întâmpla alte situaţii neplăcute, din care nu poate ieşi cu uşurinţă şi pe care nu va avea curajul sau posibilitatea să le reclame.

Oricât de multă încredere ar avea în persoana care le-a promis locul de muncă, oamenii trebuie să aibă la îndemână numerele de telefon de la consulatele româneşti şi de la ambasadă şi să ştie că pot suna în orice moment Poliţia (110) – care le poate pune la dispoziţie un traducător, atunci când este cazul (dacă vor să reclame abuzurile).

Oficialii „Arbeitsamt” sunt prezenţi la fiecare târg de job-uri

Am primit numeroase semnale de la români veniţi prin firme de intermediere a forţei de muncă şi care „au fost lăsaţi baltă”, ba chiar şi chiar un apel disperat de la o tânără care nu mai ştia nimic de prietenul său aflat la muncă în Germania, şi despre care presupunea că ar fi ţinut de angajator pe post de sclav.

În condiţiile în care cunoaşterea limbii germane este necesară atât pentru găsirea unui loc de muncă, cât şi pentru a lucra în această ţară, vă recomandăm să vă căutaţi direct,  pe internet, un loc de muncă. Pe google.de puteţi folosi, de pildă, ca şi cuvinte de căutare profesia dvs. sau domeniul în care doriţi să lucraţi, precum şi oraşul sau zona în care aţi vrea să ajungeţi. Unele informaţii le puteţi găsi şi în engleză, dar vă repetăm că aveţi mare nevoie de limba germană.

Adăugăm mai jos câteva link-uri care le pot fi necesare nu doar românilor din ţară care îşi caută de lucru în Germania, ci şi celor aflaţi deja aici, şi care nu lucrează în acest moment. Vom începe cu „Forţele de muncă”.

Informaţii provenind de la ministerele şi autorităţile statului unde puteţi găsi nu doar locuri de muncă, ci şi diferite programe sau calificări (de 3 ani prin „Ausbildung”- cursuri şi practică), precum şi proiecte precum şi informaţii despre recunoaşterea diplomelor, puteţi găsi la următoarele adrese web: www.arbeitsagentur.de  (şomerii din regiunea Hamburg pot fi îndrumaţi şi consiliaţi şi prin telefon, gratuit, detalii aici); www.bmbf.bund.de (de văzut şi informaţiile de aici); www.bma.bund.dewww.bibb.de (puteţi citi varianta şi in engleză, schimbaţi în dreapta sus).

Există şi alte site-uri specializate, pe domenii de activitate:  jobboerse.arbeitsagentur.dewww.jobscout24.de; www. de.jobrapido.comwww.jobs.dewww.jobrobot.dewww.jobpilot.de; www.stellenangebote.de; www.jobkurier.de; www. aktuelle-jobs.dejobs.meinestadt.dewww.jobworld.dewww.hogastjob.comwww.gastrojobs.comwww.gastronomie.de; www.hotelstellenmarkt.de.

În fiecare an Airbus caută specialişti; mai multe informaţii puteţi găsi aici: www.jobisjob.de.

Locuri de muncă pentru specialişti IT, tâmplari şi agricultori (inclusiv pentru ingineri agronomi, grădinari etc.) sunt oferite de următoarele site-uri web: www.it-arbeitsmarkt.dewww.jobscout24.dewww.facharbeiter.dewww.holzjob.euwww.landjobs.de;  www.agranet.de; www.agrijob.de; www.agrar-direct.de; www.jobworld.de/Agrarwww.topagrar.com.

Pentru domeniul publicităţii, puteţi accesa următoarele site-uri: www.werbeagentur.de şi www.network-werbeagentur.de.

Pentru locuri de muncă în domeniile medicină şi farmacie, puteţi accesa următoarele site-uri: www.pharmajobs.com; www.aerzteblatt.de; www.klinikstellen.de; www.klinikjobs.dewww.zeit-fuer-arbeit-hh.de; www.bundeswehr-karriere.de/sanitaetsdienst; www.sanojobs.de.

Îngrijire bătrâni sau bolnavi: www.plegeagentur.de; www.bestjob-pflege.de; www.pflege.de.

În domeniul social (fundaţii, organizaţii, etc.): www.diakonie.dewww.stellenmarkt-sozial.de; www.sozial.de; www.info-sozial.de.

Alte site-uri prezintă cereri de menajere/îngrijitoare pentru copii, găzduite la familiile germane: www.au-pair-job.de; www.meinaupair.de. Acest sistem se numeşte „Au Pair” şi presupune ca tânăra să lucreze maximum 30 de ore pe săptămână, să primească cam 260 de euro pe lună şi cazare – singură în cameră ori în camera copilului, abonament lunar pe mijloacele de transport şi asigurare medicală de 25-40 de euro pe lună; menajerei sau îngrijitoarei i se poate oferi posibilitatea să urmeze un curs de limba germană.

Un alt link este destinat celor care doresc să lucreze şi să facă „Ausbildung” în diferite domenii: www.ausbildung.bayer.de.

Companiile mari şi firmele cunoscute fac angajări sau au oferte pentru „Ausbildung”: www.deutschebahn.com/stellenboerse; www.obi.de/jobs; www.areva-career.com; www.karriere-bei-lidl.de; www.media-saturn.com/karriere; www.studiumplus.de. Informaţii privind „Ausbildung”pentru toate landurile găsiţi aici: www.studienwahl.de. Şi la toate celelalte supermarketuri şi firme cunoscute puteţi căuta ofertele de muncă, găsind mai întâi site-ul firmei, pe google.de.

Cei care doresc să lucreze în cadrul poliţiei (de land sau „Bundeskriminalamt”) pot găsi mai multe date aici: www.polizei.de şi www.polizeifachhochschulen.de ori pe www.bka.de (Bundeskriminalamt) şi www.bundespolizei.de. Potrivit informaţiilor provenite de la aceste instituţii, doritorii trebuie să ştie perfect germana, să aibă cetăţenie germană şi, de regulă, există şi o limită de vârstă.

Alte asociaţii sau organizaţii pe site-urile cărora puteţi găsi informaţii necesare cu privire la activitatea profesională în Germania sunt:

 1. Asociaţia germană a Inginerilor: www.vdi.de
 2. Pentru electronişti: www.vde.de
 3. Pentru arhitecţi: www.bak.de sau www.bda-architekten.de
 4. Pentru cei din construcţii: www.bauindustrie.de şi www.werde-bauingenieur.de

Anunţuri de muncă mai pot fi găsite şi în ziarele germane. Astfel  de anunţuri puteţi căuta şi din România, pe internet (cu google.de), de exemplu pentru cotidianul „Hamburger Abendblatt” accesaţi www.abendblatt.de (va trebui să vă completaţi numărul de IP ca să aveţi acces la informaţii).

În general, urmărind în ziare secţiunea „Stellenmarkt”, puteţi găsi ceea ce vă interesează, mai precis firmele unde să vă expediaţi CV-ul şi scrisoarea de intenţie. Şansele sunt mai mari cu cât trimiteţi mai multe CV-uri, numărul acestora putând fi de zeci sau sute pe lună, până când veţi găsi un loc de muncă acceptabil.

Materialul a fost realizat cu ajutorul unor informaţii din pliante distribuite în instituţiile de stat ori făcute publice pe internet, pe site-urile ministerelor, precum şi cu ajutorul cărţii Traumjob per Mausklick” (Heike Galensa şi Vera Warnecke, Ed. „Buch und Zeit”) şi a unei ample broşuri despre studii şi meserii, editată de „Bundesagentur fuer Arbeit”.

Tags: , , , , , , ,

1,332 Comentarii la Cum putem găsi, pe internet, un loc de muncă în Germania?

 1. Promedica24 în mai, 2015 la 1:27 pm

  Buna ziua,

  Oferim posibilitatea incheierii unui contract legal pentru munca in Germanai in ingrijirea persoanelor varstnice la domiciliul acestora.
  Este necesar sa detineti cunostiinte bune de limba germana la nivel conversational, de asemenea, experienta anterioara in ingrijire persoana la domiciliu;

  Va rugam sa ne contactati la numerele de telefon 0369.435.890 sau 0771.466.107.

  Multumim.

  • toni gherghe în iunie, 2015 la 1:16 pm

   numele meu este tomi gherghe din bucuresti zugrav de meserie si caut si eu un loc de munca in germania in domeniu daca ma poate ajuta cineva cu contract legal de munca .am calificare in domeniu ccei drept nu cunosc limba germana dar cu o echipa de romani s-au o firma cu o echipa romana ,pot veni si cu echipa mea din romania..dar sa fie ceva serios .va mult anticipat cei ce vor sa ma ajute poate suna la tel 0762197296…..

 2. ichimescu ionel în mai, 2015 la 8:45 pm

  Buna seara sunt Ichimescu ionel din -Seleus -jud-Mures nr-135 .Va scriu cu mare placere acest comentariu si cu speranta ca ma veti putea ajuta .Am 50 ani si asi dori sa lucrez in strainatate daca ma puteti ajuta va multumesc

  • Promedica24 în mai, 2015 la 10:48 am

   Buna ziua,

   Solicitam sa cunoasteti limba germana la nivel conversational, de baza.

   Daca sunteti interesata, va rog sa ne lasati datele dumneavoastra de contact sau sa ne contactati la numerele de telefon 0369.435.890 sau 0771.466.107.

   Sediul nostru din Sibiu este situat pe Calea Dumbravii la nr. 24, peste drum de ANAF.

   Multumim.

 3. Niculescu Maria în mai, 2015 la 11:04 am

  Sunt interesata de:
  - Obtinerea unui loc de munca in strainatate; de preferinta in: Germania, Italia, domeniile: hotelier (experienta camerista 5 ani), agricultura (experienta 3 ani)
  - As dori ca interviurile sa fie aproape de casa: Sibiu, Pitesti, Olt, iar comisionul sa fie dat la Locul de munca
  Contact: 0741 492 093 (Maria)

 4. Promedica24 în mai, 2015 la 10:06 am

  Buna ziua,

  Oferim posibilitatea incheierii unui contract legal pentru munca in Germanai in ingrijirea persoanelor varstnice la domiciliul acestora.
  Este necesar sa detineti cunostiinte bune de limba germana la nivel conversational, de asemenea, experienta anterioara in ingrijire persoana la domiciliu;

  Va rugam sa ne contactati la numerele de telefon 0369.435.890 sau 0771.466.107.

  Multumim.

 5. Promedica24 în mai, 2015 la 3:08 pm

  Buna ziua,

  Oferim posibilitatea incheierii unui contract legal pentru munca in Germanai in ingrijirea persoanelor varstnice la domiciliul acestora.

  Este necesar sa detineti cunostiinte bune de limba germana la nivel conversational, de asemenea, experienta anterioara in ingrijire persoana la domiciliu;

  Va rugam sa ne contactati la numerele de telefon 0369.435.890 sau 0771.466.107.

  Multumim.

 6. irinel în mai, 2015 la 8:15 pm

  buna seara!suntem o familie tanara cu 3 copii,ingrijiti,responsabili,dornici de o munca sigura si pe termen foarte lung,avand intentia sa ne stabilim definitiv in Germania,am vrea un contract legal in Germania,in domeniul: constructii ,sofer,detin atestat manitou,in general in orice domeniu…daca e cineva sa ne ajute.,va multumim din suflet

 7. Clara în iunie, 2015 la 5:09 pm

  Buna ziua!
  Sunt in cautarea unui loc de munca in Germania pentru 3 luni, incepand cu jumatatea acestei luni. Am cunostinte de limba germana la nivel incepator, am 21 de ani si imi caut in mai multe domenii precum: hotelier, menajera, bona, gastronomie: ajutor de jucatar sau de ospatar, in depozite.
  Daca exista comision doresc ca acesta sa fie retras din primul salariu.
  Daca cunoasteti vreo oferta, va rog sa ma anuntati.
  Va multumesc!

 8. Promedica24 în iunie, 2015 la 11:27 am

  Buna ziua,

  Oferim posibilitatea incheierii unui contract legal pentru munca in Germanai in ingrijirea persoanelor varstnice la domiciliul acestora.
  Este necesar sa detineti cunostiinte bune de limba germana la nivel conversational, de asemenea, experienta anterioara in ingrijire persoana la domiciliu;

  Va rugam sa ne contactati la numerele de telefon 0369.435.890 sau 0771.466.107.

  Multumim.

 9. Angela în iunie, 2015 la 8:16 pm
 10. dulama maria în iunie, 2015 la 3:48 pm

  va rog sa ma contactati 015146843338

 11. Susanu Valentina în iunie, 2015 la 1:33 pm

  Salut locuesc in Schutorff am 46ani cu profesie de asistenta medicala staj 12ani imi caut de munca hotelier,bona,menajera sau ingrijire de persoane la domiciliu am experienta. Daca ma puteti ajuta contactatima 015784385758 multumim

 12. grigorean felicia în iunie, 2015 la 6:19 am

  as dori sa lucrez ca ingrijit batrani in zona munchen sunt asistenta mrdicala si am si cunostinte de lb germana

  • Ana în iunie, 2015 la 1:48 pm

   Bună ziua,
   Dacă sunteţi interesată pentru un loc de muncă ca şi îngrijitor persoane vârstnice, în Germania şi cunoaşteţi limba germană la nivel conversaţional, vă rugăm să ne contactaţi la:
   Tel:0040 314 050 100; 0040 770 807 582
   E-mail: office@promedica24.ro
   Se oferă contract de muncă legal, fără comision.

 13. Laur în iunie, 2015 la 3:52 am

  Angajez personal vorbitor limba germana scris citit.se face contract de munca Ausbildung salariul minim 1620€ pe luna.relatii tel 015145231910 .. Construcții , Curățenie , controlul calitati

 14. simona în iunie, 2015 la 8:57 am

  Buna ziua, sunt biochimist si doresc sa ma angajez pe laborator analize medicale in Germania.Ma puteti ajuta.0756686693.Multumesc

 15. Gheorghe în iulie, 2015 la 9:29 am

  Buna ziua. Sunt in cautarea uniu loc de munca in Germania, as dori sa activez in domeniul apiculturii sau la o ferma agricola.

 16. Gheorghe în iulie, 2015 la 9:30 am

  Buna ziua. Sunt in cautarea uniu loc de munca in Germania, as dori sa activez in domeniul apiculturii sau la o ferma agricola. mail gheorghechiri@mail.ru

 17. mocian ovidiu în iulie, 2015 la 10:51 am

  Sunt inginer constructor,statiker,DOCTOR IN CLADIRI SUPUSE LA SEISM,sau pe santier,etnic german,cunosc limba germana,franceza engleza,doresc un loc de munca la firma germana .Am 57 ani,multa experienta in proiectare si executie,in Germania-22ani,franta-2ani,permis conducere B.rASPUNS LA consares@gmail.com

 18. lunca gabriel în iulie, 2015 la 11:12 pm

  Oferte de. Munca. Constructi si sofer cat b

 19. Talaba în iulie, 2015 la 10:19 pm

  Buna ziua!
  Sunt in cautarea unui loc de munca in Germania pentru 6 luni s-au mai mult, incepand cu jumatatea acestei luni. Am cunostinte de limba germana la nivel incepator, am 25 de ani si imi caut in mai multe domenii precum: , in depozite.fabrici,agricultura pe utilaje agricolew ma conostinte,ajutor de bucatar,…astept un raspuns 0767634815…messengery1234@yahoo.com
  Daca cunoasteti vreo oferta, va rog sa ma anuntati.
  multumesc

 20. Stefan în iulie, 2015 la 11:41 pm

  Buna seara! Numele meu este Stefan, am 23 de ani. De aproximativ 3 luni sunt in germania in orasul Dusseldorf, am cautat foarte mult de munca, dar din pacate nu am gasit nimic. Vorbesc limba germana la nivel de baza, vorbesc engleza la nivel foarte bun. Am permis categoria B . Daca puteti sa ma indrumati intr-un fel. Unde sa mai caut ? Ce sa fac? Am nevoie foarte mare de niste sfaturi! Va multumesc anticipat si va doresc o seara frumoasa!
  Numarul meu de telefon; 0152 23485911
  Email: stefan.becheru@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

romaningermania.ro Web analytics