Cum putem găsi, pe internet, un loc de muncă în Germania?

august, 2012

Târgurile forţelor de muncă au loc toamna, în marile oraşe germane

Vă prezentăm în continuare câteva link-uri utile pentru cei care îşi caută de lucru în Germania. Fiecare dintre dvs. poate să adauge însă şi alte link-uri, în cadrul comentariilor la text. Ideea acestui centralizator a pornit de la solicitările cititorilor noştri, care doresc să muncească în Germania.

Pentru a putea găsi un loc de muncă direct la angajator (fără a mai plăti sume mari de bani intermediarilor, despre care nu ştim cât de serioşi sunt), trebuie să cunoaşteţi limba germană. În cazul unora dintre locurile de muncă este suficientă şi engleza, ştiută foarte bine.

Primim încontinuu pe email mesaje cu întrebarea: cum să-mi găsesc un loc de muncă în Germania? În disperarea lor, oamenii ne explică situaţia lor familială şi cea profesională în amănunţime, întrebându-ne ce şanse au să se angajeze în Germania. Cititorii noştri ne mai întreabă dacă vor reuşi sau nu să se angajeze în Germania şi dacă se vor putea adapta în această ţară, atât ei, cât şi copiii lor. La astfel de întrebări nu putem oferi un răspuns standard, deoarece situaţia fiecărui om este diferită.

Pe de altă parte, fiecare român trebuie să ţină seama de faptul că, venind aici fără a stăpâni bine limba germană, poate fi exploatat ori se pot întâmpla alte situaţii neplăcute, din care nu poate ieşi cu uşurinţă şi pe care nu va avea curajul sau posibilitatea să le reclame.

Oricât de multă încredere ar avea în persoana care le-a promis locul de muncă, oamenii trebuie să aibă la îndemână numerele de telefon de la consulatele româneşti şi de la ambasadă şi să ştie că pot suna în orice moment Poliţia (110) – care le poate pune la dispoziţie un traducător, atunci când este cazul (dacă vor să reclame abuzurile).

Oficialii „Arbeitsamt” sunt prezenţi la fiecare târg de job-uri

Am primit numeroase semnale de la români veniţi prin firme de intermediere a forţei de muncă şi care „au fost lăsaţi baltă”, ba chiar şi chiar un apel disperat de la o tânără care nu mai ştia nimic de prietenul său aflat la muncă în Germania, şi despre care presupunea că ar fi ţinut de angajator pe post de sclav.

În condiţiile în care cunoaşterea limbii germane este necesară atât pentru găsirea unui loc de muncă, cât şi pentru a lucra în această ţară, vă recomandăm să vă căutaţi direct,  pe internet, un loc de muncă. Pe google.de puteţi folosi, de pildă, ca şi cuvinte de căutare profesia dvs. sau domeniul în care doriţi să lucraţi, precum şi oraşul sau zona în care aţi vrea să ajungeţi. Unele informaţii le puteţi găsi şi în engleză, dar vă repetăm că aveţi mare nevoie de limba germană.

Adăugăm mai jos câteva link-uri care le pot fi necesare nu doar românilor din ţară care îşi caută de lucru în Germania, ci şi celor aflaţi deja aici, şi care nu lucrează în acest moment. Vom începe cu „Forţele de muncă”.

Informaţii provenind de la ministerele şi autorităţile statului unde puteţi găsi nu doar locuri de muncă, ci şi diferite programe sau calificări (de 3 ani prin „Ausbildung”- cursuri şi practică), precum şi proiecte precum şi informaţii despre recunoaşterea diplomelor, puteţi găsi la următoarele adrese web: www.arbeitsagentur.de  (şomerii din regiunea Hamburg pot fi îndrumaţi şi consiliaţi şi prin telefon, gratuit, detalii aici); www.bmbf.bund.de (de văzut şi informaţiile de aici); www.bma.bund.dewww.bibb.de (puteţi citi varianta şi in engleză, schimbaţi în dreapta sus).

Există şi alte site-uri specializate, pe domenii de activitate:  jobboerse.arbeitsagentur.dewww.jobscout24.de; www. de.jobrapido.comwww.jobs.dewww.jobrobot.dewww.jobpilot.de; www.stellenangebote.de; www.jobkurier.de; www. aktuelle-jobs.dejobs.meinestadt.dewww.jobworld.dewww.hogastjob.comwww.gastrojobs.comwww.gastronomie.de; www.hotelstellenmarkt.de.

În fiecare an Airbus caută specialişti; mai multe informaţii puteţi găsi aici: www.jobisjob.de.

Locuri de muncă pentru specialişti IT, tâmplari şi agricultori (inclusiv pentru ingineri agronomi, grădinari etc.) sunt oferite de următoarele site-uri web: www.it-arbeitsmarkt.dewww.jobscout24.dewww.facharbeiter.dewww.holzjob.euwww.landjobs.de;  www.agranet.de; www.agrijob.de; www.agrar-direct.de; www.jobworld.de/Agrarwww.topagrar.com.

Pentru domeniul publicităţii, puteţi accesa următoarele site-uri: www.werbeagentur.de şi www.network-werbeagentur.de.

Pentru locuri de muncă în domeniile medicină şi farmacie, puteţi accesa următoarele site-uri: www.pharmajobs.com; www.aerzteblatt.de; www.klinikstellen.de; www.klinikjobs.dewww.zeit-fuer-arbeit-hh.de; www.bundeswehr-karriere.de/sanitaetsdienst; www.sanojobs.de.

Îngrijire bătrâni sau bolnavi: www.plegeagentur.de; www.bestjob-pflege.de; www.pflege.de.

În domeniul social (fundaţii, organizaţii, etc.): www.diakonie.dewww.stellenmarkt-sozial.de; www.sozial.de; www.info-sozial.de.

Alte site-uri prezintă cereri de menajere/îngrijitoare pentru copii, găzduite la familiile germane: www.au-pair-job.de; www.meinaupair.de. Acest sistem se numeşte „Au Pair” şi presupune ca tânăra să lucreze maximum 30 de ore pe săptămână, să primească cam 260 de euro pe lună şi cazare – singură în cameră ori în camera copilului, abonament lunar pe mijloacele de transport şi asigurare medicală de 25-40 de euro pe lună; menajerei sau îngrijitoarei i se poate oferi posibilitatea să urmeze un curs de limba germană.

Un alt link este destinat celor care doresc să lucreze şi să facă „Ausbildung” în diferite domenii: www.ausbildung.bayer.de.

Companiile mari şi firmele cunoscute fac angajări sau au oferte pentru „Ausbildung”: www.deutschebahn.com/stellenboerse; www.obi.de/jobs; www.areva-career.com; www.karriere-bei-lidl.de; www.media-saturn.com/karriere; www.studiumplus.de. Informaţii privind „Ausbildung”pentru toate landurile găsiţi aici: www.studienwahl.de. Şi la toate celelalte supermarketuri şi firme cunoscute puteţi căuta ofertele de muncă, găsind mai întâi site-ul firmei, pe google.de.

Cei care doresc să lucreze în cadrul poliţiei (de land sau „Bundeskriminalamt”) pot găsi mai multe date aici: www.polizei.de şi www.polizeifachhochschulen.de ori pe www.bka.de (Bundeskriminalamt) şi www.bundespolizei.de. Potrivit informaţiilor provenite de la aceste instituţii, doritorii trebuie să ştie perfect germana, să aibă cetăţenie germană şi, de regulă, există şi o limită de vârstă.

Alte asociaţii sau organizaţii pe site-urile cărora puteţi găsi informaţii necesare cu privire la activitatea profesională în Germania sunt:

 1. Asociaţia germană a Inginerilor: www.vdi.de
 2. Pentru electronişti: www.vde.de
 3. Pentru arhitecţi: www.bak.de sau www.bda-architekten.de
 4. Pentru cei din construcţii: www.bauindustrie.de şi www.werde-bauingenieur.de

Anunţuri de muncă mai pot fi găsite şi în ziarele germane. Astfel  de anunţuri puteţi căuta şi din România, pe internet (cu google.de), de exemplu pentru cotidianul „Hamburger Abendblatt” accesaţi www.abendblatt.de (va trebui să vă completaţi numărul de IP ca să aveţi acces la informaţii).

În general, urmărind în ziare secţiunea „Stellenmarkt”, puteţi găsi ceea ce vă interesează, mai precis firmele unde să vă expediaţi CV-ul şi scrisoarea de intenţie. Şansele sunt mai mari cu cât trimiteţi mai multe CV-uri, numărul acestora putând fi de zeci sau sute pe lună, până când veţi găsi un loc de muncă acceptabil.

Materialul a fost realizat cu ajutorul unor informaţii din pliante distribuite în instituţiile de stat ori făcute publice pe internet, pe site-urile ministerelor, precum şi cu ajutorul cărţii Traumjob per Mausklick” (Heike Galensa şi Vera Warnecke, Ed. „Buch und Zeit”) şi a unei ample broşuri despre studii şi meserii, editată de „Bundesagentur fuer Arbeit”.

Tags: , , , , , , ,

1,071 Comentarii la Cum putem găsi, pe internet, un loc de muncă în Germania?

 1. marius în ianuarie, 2015 la 2:15 pm

  buna ziua ma numesc ,marius am 24 de ani,sunt un baiat serios si capabil de orice fel de munca,doresc sa lucrez in germania prin intermediul a niste romani care sunt deja acolo si care stiu ceva locuri de munca serioase si care sa fie oameni cu buna credinta pentru ca sunt destui tepari si inselatori,inteleg foarte putin limba germana si engleza si italiana

  ,preferabil pentru mine sa lucrez intrun restaorant ca pizzar sau orice altceva sau in constructi si si altele,sunt un baiat serios si vreau seriozitate daca este cineva care ma poate ajuta,ma poate contacta pe adresa mea de email emporio_armani_man@yahoo.com.

 2. Victor în ianuarie, 2015 la 10:03 pm

  Hallo! Mein Name ist Victor. Ich habe 55 Jahre. Ich bin ein ernsthafter Mann und jede muncă.doresc in der Lage, in Deutschland zu arbeiten. Ich habe große praktische Arbeit in der Landwirtschaft. Führung und Reparatur landwirtschaftlicher Maschinen, einschließlich Krafttechnologie . Ich Absolvent – Maschinenbauingenieur. tel.(+373)68216655

 3. Tabac Anatolie în ianuarie, 2015 la 10:12 am

  Buna ziua numele meu este anatol si as dori sa gasesc de lucru in germenia.Am cetatenie romina si moldoveneasca am apsolvit in chisinau universitatea tehnica a moldovei la specialitate de ccia”constructii civile industriale si agrozootehnice” am muncit in moldova pe specialitate pina in prezent dar la moment nu pot sa imi gasesc de munca in tara.Din acest motiv as dori sa lucrez in germania,stiu limba franceza icepator la fel si engleza bine ar fi sa gasesc un lucru pe profesie,cum sa imi legalizez diplomele?.Dar daca deodata nu voi lucra pe specialitate ajutatima cu niste propuneri de munca si daca e posibil de invatat limba prin cursurile care le propune statul pentru straini.Am familie un copil staj de lucru in specialitate 8 ani.

 4. paula în ianuarie, 2015 la 7:26 am

  buna ziua numele meu este paula vorbesc limba germanala nivel conversational si as dorii un loc de munca in germania in domeniul hotelier am experienta 15 ani.

  • florin în ianuarie, 2015 la 4:13 pm

   I-ti las nr. meu de tel. 004915166742385
   Sunama intro zi cind ai timp poate te pot ajuta

 5. nicu în ianuarie, 2015 la 11:06 am

  Ma numesc nicu am 25de ani si ami doresc sa ma contacteze o firma serioasa care are ne voie de meseriasi an constructi numar de contact 0765694633

 6. sandarosu71 în ianuarie, 2015 la 3:12 pm

  Buna ziua ma numesc SANDA am 44 de ani si as dori daca se poate un loc de munca pentru mine in domeniul hotelier in bucatarie nu conteaza daca e munca de jos .dar si daca este posibil in domeniul agriculturii.Eu lucrez ca si barmana de meserie in bar dar cunosc si domeniul de fast food ,deoarece am lucrat in domeniul .Va multumesc mult poate ….primesc vre-o oferta .
  , data.06.01.2015.Alba-iulia.

 7. sandarosu71 în ianuarie, 2015 la 3:18 pm

  Buna ziua. Ma numesc VALENTIN am 36 de ani doresc un loc de munca in germania in domeniul constructii .Cunosc orice in domeniul construcii.zidar,faianta ,gresie finisaje ,placari exterioare -interioare.Va multumesc .

 8. vasiliu marcel în ianuarie, 2015 la 3:54 pm

  ma numesc marcel am 37 de ani si caut un loc de munca in strainatateami doresc o firma serioasa sami ofere un loc de munca in constructie numar de contact 0748354388

 9. maciuca ion în ianuarie, 2015 la 7:26 pm

  Am permis cat B si caut de lucru chiar si in agricultura ma numesc maciuca ion tel 0764329183

  • lupu gigi în ianuarie, 2015 la 3:51 pm

   orice profil agricultura

 10. morosan mihai-corneliu în ianuarie, 2015 la 12:43 pm

  ma numesc corneliu vobesc germana la nivel mediu, posesor permis categoria b,doresc sa lucrez construtii,spati verzi,sau chiar in agricultura .astep oferte .va multumesc .nr telefon 0745939443

 11. Eusebiu în ianuarie, 2015 la 2:47 pm

  Oare cineva de aici sau care a accesat aceasta pagina a fost vre-o data contactat?

 12. P0PA NUTI ALIDA în ianuarie, 2015 la 9:08 pm

  Suntem 2 famili si cautam locuri de munca in germania ne puteti contacta la nr 0740663572

 13. Catalin în ianuarie, 2015 la 11:00 am

  Cunoaste cineva firma Dream Job Company din Cluj-Napoca raspundeti va rog cine o cunoste

 14. Egon Zimmermann în ianuarie, 2015 la 2:29 pm

  Wir brauchen wir auch ganz ganz dringend Profile von CNC-Fräsern/CNC-Drehern

  Profil CNC-Fachkraft:

  - Abgeschlossene Ausbildung mit Berufserfahrung
  - Kenntnisse in der Einzelteilfertigung
  - Sollte schon mal mit einer Deckel Fräsmaschine gearbeitet haben (Steuerung Dialog 1/11/112)
  - FS von Vorteil
  - Schichtbereitschaft
  Lebenslauf auf : zimmermann@arcusplan.de

  • Catalin în ianuarie, 2015 la 10:43 am

   Hallo Mein Name ist Catalin Sunguru Aurel in Rumänien, die in SC Delphi Disel Systeme Rumänien LLC CNC- Bediener und ich schickte Lebenslauf an die E-Mail -Adresse , eine Antwort zu warten , wenn Sie interessiert sind , danke.

 15. Vicol în ianuarie, 2015 la 3:02 pm

  Ma numesc Vicol Ciprian,am 28 de ani,posed permis auto.Caut ceva de munca in constructi sau firme de curatenie sau de curierat.

 16. paula în ianuarie, 2015 la 9:42 am

  ma numesc paula am 44 de ani si imi doresc sa lucrez in germania in domeniul hotelier sua intr-o casa particulara pentru menaj 0729949054

 17. alin în ianuarie, 2015 la 9:53 am

  buna ziua.sunt un baiat care are 12 ani experienta in montaj mobila italia.as dori sa gasesc ceva serios in germania chiar si in alte domenii,daca se poate cu cazare si mancare.limba germana nu o vorbesc,dar in schimb vorbesc italiana.am permis conducere international categoria b.daca are cineva nevoie rog sa ma contactati la cel.0758154587.o zi buna.

 18. alin în ianuarie, 2015 la 9:56 am

  buna ziua.sunt un baiat care are 12 ani experienta in montaj mobila italia.as dori sa gasesc ceva serios in germania chiar si in alte domenii,daca se poate cu cazare si mancare.limba germana nu o vorbesc,dar in schimb vorbesc italiana.am permis conducere international categoria b.daca are cineva nevoie rog sa ma contactati la cel.0758154587.va multumesc.

 19. IULIAN în ianuarie, 2015 la 2:07 pm

  Ma numesc IULIAN am 40 de ani si doresc sa lucrez in GERMANIA in domeniul constructi si amenajeri interioare ;faiantar.15 ani experienta.Rog seriozitate.NR TEL 0721110914.

 20. trifonadrian în ianuarie, 2015 la 9:44 am

  buna sunt adrian am 32de ani si as vrea sa lucrez an constructii ancepand de la fundatie,temelie acoperis ,interioare exterioare,finisaje.ami doresc foarte mult sa ma caute cineva serios.0741407804

 21. Steluta în ianuarie, 2015 la 11:23 am

  Buna ziua, numele meu este Steluta,am 46 ani si doresc sa lucrez ca si camerista sau ajutor barman sau conform meseriei mele.
  Meseria mea este de pedichiurist medical dar in Romania inca aceasta meserie nu este recunoscuta si nici bine platita.
  Actual merg acasa la batrani si le fac ingriirea mainilor si picioarelor.

  Cu multumiri,
  Steluta
  +40730922063

 22. BUJOREANU MARIA LOREDANA în ianuarie, 2015 la 1:05 pm

  buna ziua,ma poate ajuta si pe mine cu un job,femeie de serviciu sau la spalat de vase
  eu lociesc in germania,in Kreuztal de 2 luni nu stiu limba germana abia am inceput cursurile.VA MULTUMESC,O ZI BUNA

 23. BACIU NICOLETA în ianuarie, 2015 la 2:59 pm

  buna ziua,ma numesc NICOLETA, VORBESC LIMBA ENGLEZA AM NEVOIE DE UN LOC DE MUNCA URGENT IN DOMENIUL HOTE;LIER,CURATENIE,AJUTOR IN BUCATARIE.NR TEL;01639353940.

 24. Nichitus în ianuarie, 2015 la 8:18 pm

  Salut tuturor celor care citeste disperarea Mea pentru um loc de munca pe un santier Eu am 46de ani lucrez de la 14 ani an constructii Rigips faiantar Zidar
  Parchetar. Citesc si planul de constructii Ma numesc. Constantin Nichitus. Cu mult respect “”Va Salut si astept raspunsul vostru”"

 25. gabriel în ianuarie, 2015 la 2:32 pm

  salut ma numesc gabriel am 31 de ani caut un loc de munca in germania in domeniu montator ferestre usi termopan pvc sau in fabrica la confectionarea lor am lucrat 6 ani in domeniu am permis cat b sau agricultura am lucrat in domeniu 3 ani va multumesc astept un rasuns 0745154559

 26. Dobre Constantin în ianuarie, 2015 la 12:38 pm

  santem sot si sotie lucram ca zugravi de 20 de ani cautam pe cineva sa ne ajute sa gasim un loc de munca in germania executam glet lavabil stuco venetian tencuieli decorative familie serioasa curata si ordonata astept raspuns 0723926368

 27. Daniel în ianuarie, 2015 la 1:26 pm

  Buna. Poate știe cineva un loc de ospatar am experiența de peste 10ani majoritatea in Grecia .vorbesc germana ,greaca si engleză .multumesc

 28. braun Maria în ianuarie, 2015 la 1:52 pm

  cine vrea sä lucreze in cadrul sänätäti , sä grijeascä de un Bätrin dar numai dacä stie Limba Germanä , vä rog sunatimä la Nr 004915140115764

 29. mihai în ianuarie, 2015 la 2:28 pm

  buna ziua as dori un loc de munca in germania momentan ma aflu in germania va multumesc

 30. hak în ianuarie, 2015 la 10:56 am

  buna ziua.am 43 de ani si am lucrat 10 ani ca lacatusi construtii metalice ,atat in tara cat si in strainatate.as dorii un loc de munca in gerania atat in domeniul meu ,cat si in alte domenii.daca se poate cazare si mancare asigurata de catre angajator.rog seriozitate.pentru informatii va stau la dispozitie la nr de tel;076 561 38 97.va multumesc.

 31. Mihai în ianuarie, 2015 la 12:33 pm

  Sant tamplar cu experienta de 15 ani caut job.

 32. serban gheorghe în ianuarie, 2015 la 9:01 pm

  suntem sot ,sotie si am dori un loc de munca la o ferma de vaci sau agricultura{rosii, casdtraveti,sparanghel} suntem de la tara si avem experienta

 33. Samscky Renate în ianuarie, 2015 la 2:25 pm

  Buna sunt Renate am 45 de ani vb fluent limba germana cu 7 ani experienta ingrijit batrani si menaj,mai multe detalii la nr de tel 015163863257 va multumesc !!!

 34. Mihai în ianuarie, 2015 la 5:57 pm

  Buna ziua,sunt Mihai am 24 ani inteleg cat de cat germana si caut un loc de munca .Am mai lucrat in Germania ,am bacu luat, permis B si doresc sa muncesc.Va multumesc

 35. Alupului Petru în ianuarie, 2015 la 1:35 pm

  Am 48ani si vreau sa lucrez in UK.Am fost director 18ani in industria lemnului.Am fost agent maritim 4ani.As dori sa lucrez in agricultura si ca necalificat,pentru a-mi realiza pe viitor o ferma de pui in jud. Constanta.Cine ma va ajuta ai voi fi recunoscator.Va multumesc. tel. 0723018238.Petrica

 36. Banches Bogdan în ianuarie, 2015 la 6:44 pm

  as dori un loc de munca in domeniul brutarie, patiserie avind 5 ani de experienta in acest domeniu ,cunosc limba germana,engleza la nivel de conversatie .numar de contactare 0256375676sau mobil 0762099831 va multumesc.

 37. Laza Nadia în ianuarie, 2015 la 10:30 am

  Buna,caut un loc de munca in koln sau apropiere ca si ajutor in bucatarie,spalat vase,debarasat mese,am 37 ani si experienta in comert12 ani,am inceput cursul de germana.Daca cineva poate sa imi dea vreo informatie ii multumesc si astept raspuns la teo 0754451803

 38. dumbrava marin în ianuarie, 2015 la 11:42 am

  sunt marin cu experenta in constructii,in italia de 12 ani,interioare exterioare,nr tel0746832266

 39. badea nicolae în ianuarie, 2015 la 7:40 pm

  domeniul constructiilor in germania sintem 4 persoane

 40. avasilcai ionel în ianuarie, 2015 la 4:58 pm

  Buna ,ma numesc Avasilcai Ionel de profesie strungar am experenta in domeniu de peste 30 de ani as dori un loc de munca in germania am lucrat in tara la uzina promex braila ,in germania am lucrat timp de 10 ani in domeniul naval vb limba la nivel mediu si acum sunt in cautarea unui loc de munca de preferinta in orasele duisburg,essen dusseldorf s-au oberhaus din dorinta sa fiu cat mai aproape de fica mea.Mentionez ca sunt specializat pe toate utilajele prin aschiere inclusiv mecanica in domeniul naval.Cu respect astept raspunsul dv.

 41. nicusor în ianuarie, 2015 la 10:10 pm

  Buna ziua ma numesc nicu,am 23de ani, permis catB caut un loc de munca ca sofer sau in agricultura, vorbesc limba germana 6/10. Am lucrat ca sofer in germania la livrat masini germania-romania…dak ma puteti ajuta sami gasesc cv de lucru contactati-ma….multumesc anticipat

 42. serban mugurel în ianuarie, 2015 la 9:38 pm

  Sunt inginer constructor ,am lucrat in Germania in Regensburg si Solingen.As dori sa mai lucrez .Sunt familiarizat cu planurile si lb. Germana (daca n-am mai vb .am mai uitat).Am 30 de ani de experienta in lucru cu oamenii,pe santier.

 43. Nu-mi las numele în ianuarie, 2015 la 10:06 pm

  Fratilor ajutati-ma si pe mine sa-mi gasesc de munca in Germania.Va multumesc.
  Tell:+40746667304

 44. florin în ianuarie, 2015 la 10:22 pm

  Buna seara,caut loc de munca ca sofer(b,c,d,e),sau tinichigiu auto(diploma si vechime).Limba germana incepator.Sunt in românia.

 45. SIMION în ianuarie, 2015 la 11:29 pm

  Avem oferta serioasa pentru asistent medical generalist in regiunea Hannover, detalii la adresa de e-mail carmen.tegelergruppe@yahoo.de

 46. dana în ianuarie, 2015 la 11:40 pm

  buna seara,am 44 ani sunt in Germania,in cautarea unui loc de munca in fabrica,restaurante sau curatenie,vorbesc germana.incepator,italiana/conversational,sunt 74363 pe langa Heilbrone,nr.tel. 015175102145
  h

  h

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

romaningermania.ro Web analytics